Reis naar Tsjechië in 2022

Gezien de onzekerheid met betrekking tot de met Covid-10 samenhangende internationale maatregelen is besloten de reis naar Tsjechië af te blazen. De huidige ontwikkelingen rond Oekraïne zijn ook een bevestiging van de juistheid van die beslissing.

De plannen voor de reis naar Tsjechië zijn weer tevoorschijn getoverd en het is de bedoeling om deze nu te houden in de periode van 26 mei tot en met 18 juni 2022. Alle campings hebben Nederlandse eigenaren en liggen in verschillende delen van Tsjechië.

Het is de bedoeling dat we op donderdag 26 mei (hemelvaartsdag) verzamelen op camping Horjany en daar blijven wij tot woensdag 1 juni. Website: https://www.campinghorjany.nl. De camping ligt op ongeveer 70 km ten zuiden van Praag. Het is ook de bedoeling om vanuit deze camping een dag naar Praag te gaan.

Op 1 juni vertrekken wij naar vakantiepark Fontana en blijven daar tot dinsdag 7 juni. Website: https://www.campingfontana.nl. Hiervandaan kunnen we een aantal interessante plaatsen bezoeken en het op 1 na grootste kasteel van Tsjechië.

Op 7 juni vertrekken wij naar camping Královec. Die ligt tegen de grens met Polen bij het Reuzengebergte. Website: https://www.camping-kralovec.com/nl/. Op deze camping verblijven wij tot zondag 12 juni en daarna reizen wij door naar Camping 2000.

Deze camping ligt ten noorden van Praag. Website: https://www.camping2000.com/. Vanaf deze camping kunnen we het natuurgebied Český Ráj bezoeken en het staatskasteel Sychrov.

Op zaterdag 18 juni vertrekken wij van deze camping en zal iedereen op eigen gelegenheid weer naar huis reizen.

De kosten per camping kwamen in 2020 gemiddeld uit op € 20 per equipe van 2 personen. En ik heb op de websites gezien dat de tarieven niet veel verhoogd zijn.

Omdat deze reis niet door de campings is georganiseerd, is het deze keer wel mogelijk om aan een deel van de reis deel te nemen. Wilt u ergens aanhaken of eerder vertrekken, is dat mogelijk.

Het vastleggen van de periodes bij de campings en het gaan regelen van excursies moet nog gebeuren. Er kan dus nog het e.e.a. veranderen. Om te weten of het zin heeft om dit allemaal weer te gaan organiseren willen wij eerst weten of er voldoende belangstelling is voor deze reis. Er staat dan ook een belangstellingsregistratie formulier op de website en wij vragen jullie om, als je aan deze reis deel wilt nemen, dit formulier zo spoedig mogelijk in te vullen en aan ons te versturen.

In het volgende clubblad maken wij dan bekend of de reis door kan gaan en zo ja dan komt er een uitgebreider artikel over deze reis.

Nu maar hopen dat de vaccinaties corona zodanig verminderd hebben dat dit allemaal weer mogelijk is.

De reis wordt wederom georganiseerd door Piet en Riet Goudriaan en Jannie van der Torre-Hoek.