Waarom Solifer

Solifer Caravans was tot april 2004 gevestigd in Vantaa, in het gebied van Helsinki. Het bedrijf Oy Lohja Karavaan AB vervaardigde de caravans. Nu is de productie door het zelfde bedrijf naar Dorothea in het noorden van Zweden verplaatst, gecombineerd met de goed bekende Polar Caravans.

de soliferfabriek
de polarfabriek

Solifer is een wereldontdekker van aërodynamisch design.

De lage luchtweerstand, een lange trekdriehoek en een schokabsorberend chassis met staal-torsie-vering gecombineerd met stevige opbouw garanderen dat een Solifer – zeker voor z’n formaat – stabiel en licht te trekken is.

De geavanceerde opbouw maakt de Solifer zo licht. De kleinere modellen hebben zelfs een zelfdragend chassis. Gecombineerd met de aërodynamische vormgeving resulteert dat in zuinig rijgedrag. U zult voorbijgaande vrachtwagens nauwelijks bemerken.

Een effectieve thermostatisch geregelde vloeistofverwarming verzekert u van een gelijkmatige warmteverdeling in alle modellen. Comfortabele vloerverwarming is ook standaard. De luchtcirculatie kan worden versterkt door de ventilatieluikjes.

De kastdeuren van de brede Solifer modellen zijn gemaakt van Fins berken; terwijl de smalle modellen uitgevoerd zijn in Fins grenen. De keukenkastdeuren openen zijwaarts. De goed uitgeruste keuken heeft onder andere een droogrek, snijplank, afvalemmer, grote koelkast, 3 gaspitten, afzuigkap, voldoende kastruimte, plaats voor een oven, stopcontact voor een koffiezetter enz. De watervoorziening bestaat twee 17-liters jerrycan, die gemakkelijk te vullen en schoon te houden zijn.

Het cassettetoilet, dat van buiten geledigd kan worden, is uitgerust met een eigen waterreservoir en is standaard in alle modellen.

Alle Solifer caravans zijn voorzien van een elektrisch systeem met aardlekschakelaar, een brandblusser en een rookmelder.

Alle Solifer caravans hebben een Alde-verwarming die gezamenlijk door Alde en Solifer is ontwikkeld. Alle modellen zijn tevens uitgerust met een boiler en met elektrische verwarming.

De keukenverlichting van de grotere modellen is nog meer verbeterd met extra spotjes in de keukenluifel. Alle modellen hebben standaard een dimmer.

Een effectieve thermostatisch geregelde vloeistofverwarming verzekert u van een gelijkmatige warmteverdeling in alle modellen. Comfortabele vloerverwarming is ook standaard. De luchtcirculatie kan worden versterkt door de ventilatieluikjes.

Alle Solifer caravans zijn ontworpen voor gebruik het hele jaar rond, in de veeleisende Scandinavische landen. 

In de loop van de jaren hebben we verschillende verbeteringen aan de caravans aangebracht die de gehele caravanbranche hebben beïnvloed. Deze innovaties die allereerst door Solifer zijn geïntroduceerd noemen we soliferismen.

Solifer is een Fins design product dat zijn waarde blijft behouden.

Solifer maakt sinds 1964 caravans. Solifer is een pionier in het creëren van een huiselijke en comfortabele sfeer.

Solifers maken reizen eenvoudiger en maken het leven in de caravan aangenaam. Zij verwarmen of koelen, drogen of verlichten. Soliferismen geven u ongekende mogelijkheden.