Missie

Solifer Club Nederland

Opgericht in 1980 om zo goed en plezierig mogelijk gebruik te maken van de Solifercaravan, zowel individueel als in clubverband en heeft ongeveer 90 leden.

  • Waarom een Solifer?

Deze caravan is ideaal onder alle weersomstandigheden, maar met name in winterse omstandigheden. Maar ook ’s zomers is het kamperen een zeer comfortabel gebeuren.
De caravan heeft van oudsher al veel praktische voorzieningen, zoals watertanks binnenin, een accu voor gebruik los van de paal, prima lig- en zitcomfort, elektrisch 12V en 220V systeem en is zeer goed geïsoleerd. Bijzonder is het verwarmingssysteem: een vloeistof ringleiding, met de kachel in de disselbak (oudere modellen), dus geen risico’s. In de nieuwere modellen standaard vloerverwarming en een geruisarme kachel. Het verwarmingssysteem kan in veel gevallen zowel via gas als elektra worden gestookt. Verder onderscheidt de Solifer zich door het lage gewicht, prima wegligging en lage luchtweerstand. De degelijke constructie garandeert jarenlang gebruiksplezier en dus later een hoge inruilwaarde. Het eigenzinnige model van deze caravan maakt het ideaal compleet.
 

Clubactiviteiten

De activiteiten van de club kunnen onder twee noemers gebracht worden:

  1. consumentenbelangen
  2. recreatie.

De verbinding tussen recreatie, consumentenbelangen en de leden wordt tot stand gebracht d.m.v. het Solferclubblad wat 4x per jaar verschijnt en natuurlijk deze website.

  • De Technische Commissie

beantwoordt vragen op technisch gebied en publiceert met enige regelmaat artikelen in het clubblad.

  • De Activiteiten Commissie

organiseert allerlei kampeerontmoetingen, de zgn trefs, reizen en rally’s. Steeds weer op een andere plek in of buiten Nederland. Streek- of themagebonden en voor leden vaak tegen gunstige tarieven. Kortom ontmoeting, gezelligheid en ontspanning in aantrekkelijke varianten.

  • De Redactie Commissie

De redactiecommissie heeft de opdracht om 4 maal per jaar het Soliferblad uit te brengen en zorgt daarbij voor een gevarieerd clubblad met technische tips, een agenda van komende activiteiten, verslagen van weekends en reizen en verslagen van bestuur en ledenvergaderingen.

De commissie bestaat uit de samenstellers/opmakers van het blad, degene die de teksten corrigeert en eventueel aanpast en de voorzitter. De samenstellers/opmakers zijn de belangrijkste leden van deze commissie. Zij zorgen ervoor dat het blad er mooi en verzorgd uit komt te zien. Zij zijn ook de contactpersoon naar de drukker toe. De voorzitter van de commissie heeft alleen een
coördinerende taak en is het aanspreekpunt naar het bestuur toe.

Omdat ook in de Scandinavische landen Soliferclubs bestaan, wordt contact onderhouden met deze clubs en ontmoeten de leden elkaar regelmatig op een Interrally van deze clubs.

Het bestuur coördineert, stimuleert en organiseert deze vereniging.