Tour de France 6

Zondag 21 juni teruggekeerd van onze RCN reis naar Bretagne en de Vendée. Het was een prachtige reis en het weer was prima.

In Bretagne veel zon en wind, af en toe bewolkt. De boottochten naar de Archipel des sept îles en naar île de Bréhat waren schitterend en die nemen wij zeker op in onze Soliferreis. Ook de wandeling langs de Granit Rose kust was indrukwekkend en moeten we dus beslist doen. Voor de Vendée (ook daar mooi zonnig weer en warm) staan fraaie fietstochten op het programma en natuurlijk Puy du Fou.

Wat een spektakel is dat. Uniek in de wereld en je komt een dag tekort. We hadden een regenachtige dag, maar dat hinderde niet. Iedereen heeft volop genoten. We brengen echter één belangrijke wijziging aan. We gaan NIET met de bus, maar gaan carpoolen. Het is 90 km. rijden, eventueel via de tolroute. We moeten wel reserveren, maar dat regelen wij met de camping. Een bezoek aan de enige wijngaard was voor ons verrassend goed.

Een aanrader dus voor onze groep! Mocht je te voet een “ecologische verkenning van het kustleven” (pêche à pied) willen maken, neem dan schoeisel mee dat tegen zeewater kan en een goed mesje. Echt heel leuk. Wij zijn erg enthousiast over deze reis en als toetje dan nog de Corrèze. De programmaonderdelen zijn vorige keer al aangegeven. Met Eege overleg ik nog de prijzen van de excursies. Eind juli of begin augustus kunnen jullie de precieze gegevens tegemoet zien. Indien je alsnog belangstelling hebt voor de reis, mail of bel dan even (j.mh.dijkhuizen@gmail.com en tel. 0182 616127).

Ria en Jacob Dijkhuizen