Tsjechië reis 2020

De plannen voor de reis naar Tsjechië beginnen een vaste vorm te krijgen. Inmiddels is er contact met vier campings met Nederlandse eigenaren in verschillende delen van Tsjechië en we hebben de periode vastgelegd vanaf 21 mei tot en met 13 juni 2020.

Het is de bedoeling dat we op donderdag 21 mei (dat is hemelvaartsdag) verzamelen op camping Horjany en daar blijven wij dan tot woensdag 27 mei. Website http://www.campinghorjany.nl. De camping ligt op ongeveer 70 km ten zuiden van Praag. Het is dan ook de bedoeling om vanuit deze camping een dag naar Praag te gaan.

Op 27 mei vertrekken wij dan naar vakantiepark Fontana en blijven daar tot dinsdag 2 juni. Website http://www.campingfontana.nl. Hiervandaan kunnen we een aantal interessante plaatsen bezoeken en het op 1 na grootste kasteel van Tsjechië.

Op 2 juni vertrekken wij dan naar camping Královec en die ligt tegen de grens met Polen bij het Reuzengebergte. Website http://www.camping-kralovec.com/nl. Op deze camping verblijven wij tot zondag 7 juni en daarna reizen wij door naar Camping 2000.

Deze camping ligt ten noorden van Praag. Website https://www.camping2000.com. Vanaf deze camping kunnen we het natuurgebied Cesky Raj bezoeken en het staatskasteel Sychrov.

Op 13 juni vertrekken wij van deze camping en zal iedereen op eigen gelegenheid weer naar huis reizen.

Het vastleggen van excursies moet nog gebeuren en de camping eigenaren hebben ons toegezegd daarbij behulpzaam te zijn en er wordt uiteraard een aantal etentjes georganiseerd.

De kosten per camping komen gemiddeld uit op € 20 per equipe van 2 personen. Voor een 1 persoons equipe wordt het iets minder.

Omdat het geen door de campings georganiseerde reis is, is het deze keer wel mogelijk om een deel van de reis mee te gaan als u bijvoorbeeld later aan wilt sluiten of eerder wilt vertrekken.

In het volgende clubblad komt er een iets uitgebreider artikel over deze reis en vragen wij om alvast aan te geven of u van plan bent om deel te nemen aan deze reis. Hiervoor is een belangstellingsregistratieformulier op de website geplaatst.

De reis wordt georganiseerd door Piet en Riet Goudiaan en Jannie van der Torre.

Leden inloggen